Zašto je ugledni BBC napisao članak o zraku s Lošinja


Koliko ste puta po povratku s godišnjeg odmora provedenog uz obalu ili na otoku poželjeli još jednom udahnuti čist i ljekovit morski zrak?

Ili ste pak dobili ogromnu želju udahnuti svježi morski zrak čak i kad ste stotinama kilometara daleko od njega?

Ritam svakodnevnog života ubrzan je i iscrpljuje, a organizam traži redovnu obnovu.

Ne čudi stoga da je ista želja potaknula Kristin Vuković da opiše svoj nedavni odmor na otoku Lošinju.

Članak koji je ugledni BBC objavio na svojem portalu, ujedno je i još jedan dokaz o ljekovitom lošinjskom zraku i prirodi koja obiluje čudotvornim eteričnim biljem.
Uzevši u obzir navedeno, zanimljivo je naglasiti kako o svim benefitima lošinjskog morskog zraka o kojima ćete čuti u ovom članku već neko vrijeme možete uživati i nakon odlaska s otoka, oaze zdravlja i vitalnosti.

 

Zašto je ugledni BBC napisao članak o zraku s Lošinja

 

Kako je ugledni BBC posvetio gotovo cijeli članak ljekovitoj prirodi i zraku otoka Lošinja

 

Kristin Vuković nakon odlaska s otoka Lošinja nije se željela pomiriti s činjenicom da bi sve što je saznala tijekom svog boravka, trebala zadržati za sebe.
Odlučila je napisati opširan članak kojeg je objavio ugledni BBC, a prenijeli su ga i domaći novinski portali, 24sata, Index i ostali.

Kristin i nakon povratka kući i dalje ne prestaje hvaliti prirodu i zrak otoka Lošinja.
Kako i sama kaže, miris čistog i kvalitetnog morskog zraka Lošinja i ljekovitog aromatičnog bilja zauvijek će joj ostati u sjećanju i ne krije svoje oduševljenje koje je BBC podijelio sa svojim čitateljima.

Otok Lošinj ima dugu povijest klimatskog lječilišta i zdravstvenog turizma, još od doba Austro-Ugarske monarhije pa je tako i ovaj članak objavljen u rubrici o putovanjima.

Još je u 19. stoljeću botaničar Ambroz Haračić otkrio da otok ima najzdraviju klimu u cijeloj monarhiji zbog čega je 1892. Austro-Ugarska vlada otoku dala titulu “klimatska oaza” te ga proglasila klimatskim lječilištem.

Nekoliko godina nakon, 1903., u Velom Lošinju otvoren je terapijski institut Kuranstalt koji je u liječenju koristio morsku vodu i talasoterapiju.

Lošinj je svojim zrakom i aromatičnim biljem smilja, kadulje, mirte i lovora oduvijek mamio goste koji su na njega dolazili zbog terapije, plućnih problema ili čistog užitka.

More i ljekovito bilje možemo naći na svim otocima, složit ćemo se.
Pa što je to tako čarobno baš u prirodi i zraku otoka Lošinja da tako magično privlači?
Za početak, krenimo od moći koju ima “Kvarnerski efekt”.

 

Jeste li upoznati s utjecajima “Kvarnerskog efekta”?

 

Jedinstveni položaj koji otok Lošinj ima i zaštita od vjetrova koju Kvarnerskom zaljevu pruža planinski lanac Učke i Ćićarije, doveli su do zanimljive pojave nazvane “Kvarnerski efekt”.

Zahvaljujući tome nastala je posebna mikroklima zbog koje se ovaj otok može pohvaliti s oko 2.600 sunčanih sati godišnje, a zrak na Lošinju svi žele barem jednom udahnuti.

Budete li u prilici, nikako nemojte propustiti osjetiti ljekovita svojstva čistog morskog zraka Lošinja.

Nije samo riječ o subjektivnom dojmu, potvrđuju to i istraživanja sastava i kvalitete lošinjskog zraka.

 

Zašto je zrak na Lošinju tako ljekovit i kako može pomoći u liječenju respiratornih problema?

 

Istraživanja uzoraka zraka prikupljenih na području Lošinja pokazuju zavidne rezultate, uz ocjenu “zrak prve kvalitete”.

Pitate se zašto je zrak na Lošinju tako ljekovit?

Više je razloga za to, a niska stopa onečišćenja ugljičnim monoksidom i sumpornim dioksidom svakako ide u prilog i treba je posebno naglasiti i pohvaliti.

Ipak, glavni razlog su more i priroda, točnije morski aerosoli i aromatično bilje sa svojim eteričnim uljima.

Dodajte tome još i optimalnu temperaturu i vlagu koju otok ima zbog svojeg položaja i jasno je zašto su povijest i tradicija klimatskog lječilišta počeli još davne 1885. godine.

Kombinacija natrijevog klorida, joda, kalcija i drugih čestica koje su raspršene u kapljicama eteričnog ulja ljekovitih biljaka, a nalaze se u zraku, lako prodiru i do najdubljih dijelova plućnih alveola.

Uz to, ova kombinacija dobivena prirodnim putem djeluje kao čistač naših pluća i ima blagi i povoljan utjecaj na naše bronhalno stablo. Prirodno i jednostavno. Kako znaju reći, bez recepta i bilo kakvih indikacija.

Preporučuju ga i vrhunski hrvatski stručnjaci s područja medicine koji se bave farmakologijom i bolestima dišnog sustava kod djece i odraslih.

Svi oni koji svakodnevno pate od plućnih problemima, nažalost, ne znaju što znači “disati punim plućima”, a sitne čestice soli u morskom zraku putuju i do najudaljenijih dišnih puteva.
Ljekovit i čist morski zrak odličan je prirodni način za čišćenje pluća za sve one koji iz dana u dan muku muče s respiratornim problemima i alergijama, bilo da su kronične ili akutne.

Kako si onda mogu pomoći oni koji ne žive u blizini mora?
Znači li to da moraju čekati sljedeću priliku za godišnji odmor na moru?

Nasreću, postoji rješenje i za to! A mi smo tu da vam ga otkrijemo.

 

Kako olakšati respiratorne probleme i tegobe uz pomoć morskog zraka ako ne živite uz more?

 

Muče li vas ili vaše bližnje alergije?

Imate kroničnih problema s plućima i disanjem ili poznajete nekoga tko ima?

Pod stresom ste i osjećate da vas nešto guši i da vam nedostaje čistog zraka?

Ljekoviti morski zrak u bočici idealno je rješenje za sve one koji žive stotinama kilometara daleko od otoka i morske obale.
Čist morski zrak visoke kvalitete mogu nabaviti svi i stiže u bočicama komprimiranog zraka s otoka Lošinja.

Osim što je prirodna pomoć u borbi s respiratornim problemima i tegobama, pomoć pruža i onima koji osjećaju utjecaje stresa i neprestane žurbe i sve što žele je uhvatiti jedan trenutak samo za sebe i duboko udahnuti.

Zašto si ne bismo olakšali svakodnevni život?

Stanimo na trenutak i udahnimo.

Ako ste još uvijek u dilemi je li zrak u bočici ono što vam treba, predlažemo da klikom na ovaj link provjerite kome je sve preporučeno redovito korištenje zraka iz bočice.

Jeste li se prepoznali?

Shvatili ste da je zrak u bočici ono što vam treba, ali još uvijek niste sigurni što sve dobivate s njim i kako to točno izgleda?

Kvalitetu airbreath® komprimiranog zraka u bočicama potvrđuju i rezultati analiza koje i vi možete provjeriti klikom na ovaj link.

Udahnite morski zrak iz bočice u svojem domu, pročistite pluća, ublažite posljedice stresa i otklonite brige makar na trenutak.

Ne morate se ograničiti samo na svoj dom – zrak za disanje u bočici moguće je nositi svugdje sa sobom i udahnuti ga kad god vam zatreba – u kući, na poslu, prije treninga, nakon treninga...

Na vama je samo da ga ponesete sa sobom.

Stanete.

I duboko udahnete…

Sve informacije o proizvodu i pakiranju dostupne su na ovom linku.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je prazna